Hanke on Euroopan unionin Erasmus+-ohjelman osarahoittama. OSCAR-hankkeeseen osallistuu kaikkiaan seitsemän organisaatiota kolmesta Euroopan maasta.
Hankkeen osallistujiin kuuluu niin tutkijoita kuin käytännön toimijoita. Yhdessä meillä on valmius hyödyntää hankkeen innovatiivisia tuloksia Euroopan laajuisesti. Hankekumppaneilla on toistensa asiantuntijuutta täydentävää osaamista projektin aiheista: ohjelmistotekniikasta, tietotekniikan koulutuksesta, ohjelmisto-startupeista ja inhimillisistä tekijöistä ohjelmistotekniikassa.
Hankkeessa on lisäksi yhteistyökumppaneina viranomaistoimijoita, jotka tukevat oppilaitosten toimintaa ja kannustavat koodausleireille osallistumiseen.
UNIBZ on vuonna 1997 perustettu korkeakoulu, jossa opiskelee noin 4 100 opiskelijaa. Yliopistossa on viisi tiedekuntaa: tekniikka, luonnontieteet, yhteiskuntatieteet sekä kasvatus ja muotoilu. UNIBZ tarjoaa yli 30 perus- ja jatkotutkinto-ohjelmaa, joissa perinteet yhdistyvät innovaatioihin. Yliopistolla on vahva kansainvälinen profiili ja se tarjoaa monikielisiä kursseja muun muassa saksaksi, italiaksi ja englanniksi, houkutellen opiskelijoita ja opetushenkilökuntaa ympäri maailman. Tekniikan tiedekuntaan kuuluva Computing Education Research Laboratory osallistuu aktiivisesti OSCAR-hankkeeseen. Laboratorio keskittyy huippututkimukseen ohjelmistotekniikan, tietotekniikan koulutuksen, ohjelmistotekniikan inhimillisten tekijöiden ja yrittäjyyden aloilla.
Vuonna 1991 perustettu UJI on elinvoimainen yliopisto, jossa opiskelee noin 14 000 opiskelijaa. Yliopisto jakautuu neljään pääalaan, joita ovat tekniikka ja kokeelliset tieteet, terveystieteet, humanistiset ja yhteiskuntatieteet sekä oikeus- ja taloustieteet. UJI tarjoaa monipuolisen valikoiman tutkinto-ohjelmia, mukaan lukien 32 perustutkinto-ohjelmaa, 42 postgraduate-maisteriohjelmaa, 20 UJI-erityistä maisterintutkintoa sekä 33 erikoistumiskurssia. Castellónin Jaume I -yliopiston uusien kuvantamistekniikoiden instituutti (INIT) osallistuu aktiivisesti OSCAR-hankkeeseen. INIT keskittyy kuvantamisteknologian tutkimuksen edistämiseen monitieteisellä lähestymistavalla. Tällä hetkellä INIT on mukana neljässä Horisontti Eurooppa -hankkeessa ja viidessä Erasmus+ -hankkeessa.
Vuonna 1925 perustettu UNIBA on levittäytynyt kolmelle kampukselle Barissa, Brindisissä ja Tarantossa. Yliopistossa opiskelee noin 60 000 opiskelijaa kaikkiaan 19 laitoksella. UNIBAssa on kattava valikoima akateemisia tutkinto-ohjelmia, muun muassa 65 erilaista kandidaattiohjelmaa, 70 maisteriohjelmaa sekä lukuisia jatkotutkinto- ja erikoistumiskursseja. UNIBA osallistuu OSCAR-hankkeeseen tietojenkäsittelytieteiden laitoksella toimivan Technologies Enhanced Learning Lab (TELL) -laboratorion kautta. Laboratoriossa keskitytään opetusteknologian tutkimiseen muun muassa adaptiivisten oppimisjärjestelmien, älykkään tutoroinnin, verkko-oppimisen, yhteistoiminnallisen ja sosiaalisen oppimisen, ubiikin oppimisen, moniagenttijärjestelmien, virtuaalisjärjestelmien ja hyötypelien kautta.
Vuonna 1863 perustetulla Jyväskylän yliopistolla on rikas historia, joka ulottuu yli sadan vuoden päähän. Kampuksella asuu dynaaminen yhteisö, johon kuuluu 14 300 opiskelijaa ja 2 800 omistautunutta henkilökunnan jäsentä. Jyväskylän yliopisto sijaitsee keskellä Suomea ja on yksi Suomen suurimmista ja monitieteisimmistä tutkimusyliopistoista. Jyväskylän yliopisto johtaa viittätoista käynnissä olevaa Euroopan tutkimusneuvoston (ERC) apurahahanketta ja koordinoi neljää Suomen Akatemian rahoittamaa huippuosaamiskeskusta. JYU osallistuu aktiivisesti OSCAR-hankkeeseen, jossa se johtaa teknisten vaatimusten määrittelyä sekä kehittää, toteuttaa ja testaa hankkeessa käytettävää alustaa.
Direzione Istruzione e Formazione Italiana on italian kielen koulutusjärjestelmän johtava toimija Etelä-Tirolissa, jossa sen päätehtävä on tukea paikallisten koulutuslaitosten tavoitteita. ISI pyrkii yhteistyöllä ja sitoutuneisuudella parantamaan yhteisönsä koulutusympäristöjä sekä antamaan voimavaroja opiskelijoille. OSCAR-hankkeessa ISI tukee vahvasti hankkeen tulosten näkyvyyttä koulujen ja oppilaitosten keskuudessa.
Ilenia Fronza toimii apulaisprofessorina Bozenin/Bolzanon teknillisessä tiedekunnassa Italiassa. Hänen tutkimuksensa keskittyy tietotekniikan opetukseen ja kattaa kaikki tietotekniikan opetuksen ja oppimisen näkökohdat kaikilla tasoilla varhaiskasvatuksesta ammatilliseen kontekstiin.
Veronica Rossano toimii apulaisprofessorina Barin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella. Hänen tutkimustoimintansa keskittyy opetusteknologiaan, jossa määritellään ja validoidaan uusia tietoteknisiä menetelmiä oppimis- ja opetusprosessien tukemiseksi.
Inmaculada Remolar on väitellyt tietokonegrafiikan tohtoriksi Universitat Jaume I:stä ja koordinoi interaktiivisen visualisoinnin tutkimusryhmää. Ryhmä tutkii pääasiassa laajennettua todellisuutta. Hän on yliopistonlehtori tietokonekielten ja -järjestelmien laitoksella ja toimii tällä hetkellä uusien kuvantamistekniikoiden instituutin (INIT) johtajana.
Fabio Furciniti on STEM-alueen (teknistieteellinen alue) johtaja. Hänen vastuullaan on kehittää ideoita innovatiivisten aloitteiden ja hankkeiden edistämiseksi kouluinnovaatioiden alalla. Lisäksi hän valvoo johto- ja opetushenkilöstön täydennyskoulutuksen edistämistä, koordinointia, kannustamista ja arviointia.
OSCAR
ERASMUS-EDU-2023-PI-FORWARD Project number: 101132432
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.
Copyright © 2024 – Developed by Treebe s.r.l.